Sempre que puguis, aparca en un garatge. El cotxe no només estarà més segur sinó que també s’ha de protegir dels factors ambientals.

Evita, en la mesura del possible, aparcar al sol.
Mantingues el cotxe net perquè la pols i la brutícia que s’acumulen afavoreixen el procés de corrosió. Quan el rentis, comprova netejar bé tots els racons, aquests que normalment continuen acumulant brutícia després del primer rentat.

Tingues en compte que quan passen 15 dies sense haver rentat el cotxe, la brutícia es solidifica i és més difícil d’eliminar pel que hauràs grans probabilitats de danyar la pintura.
Tria el mètode de rentat adequat. Evita les estacions de rentat que tenen rodets de truges perquè, encara que són molt pràctiques, gairebé sempre les truges de plàstic esgarrapen la carrosseria.

A més, tampoc és recomanable que rentis el cotxe a mà ja que sovint, com s’utilitza molt poca aigua, la brutícia acaba barrejant-se amb aquesta i creant una barreja abrasiva que danya la pintura. L’ideal és que apostis per les estacions de rentat amb raig a pressió.
Utilitza detergents especials per al rentat de cotxes ja que les marques que solem utilitzar a la llar sovint danyen la pintura.

A primera vista no ho notaràs però els productes de la llar no són segurs ja que són molt agressius i el seu ús continu pot afectar el color i retirar la capa superficial de la pintura.
Encera el cotxe aproximadament cada dos mesos. La cera no només és útil per donar-li brillantor al cotxe sinó que també actua com una capa protectora contra els agents externs que podrien danyar la pintura. A més, també el manté segur en evitar el procés de corrosió.

About the author